,, One Click Away”/,,На Клик разстояние” е интернет платформа за безплатна психологична подкрепа за младежи до 25-годишна възраст. Чрез нея можеш да се свържеш с психолози, от които да получиш подкрепа в трудни моменти или просто някого, с когото да поговориш, ако имаш нужда.

Направихме кампанията ,, One Click Away”/,,На Клик разстояние” като част от международния проект “Youth Voices, Youth Choices” за достъпа на млади хора до здравни услуги по време на пандемията от COVID-19. В първата фаза на проекта се проведе международно проучване в пет държави от Балканите (България, Северна Македония, Босня и Херцаговина, Албания и Косово), в което стана ясно, че младите хора имат нужда повече от всякога от достъпна психична помощ. Това е нашето решение.

Нашата платформа няма капацитета да помогне на всички хора, нуждаещи се от психологична подкрепа, затова се надяваме тази кампания да е само първата стъпка към нещо по-голямо. Ние смятаме, че психологичната помощ трябва да бъде покривана от Националната здравноосигурителна каса, защото психичното здраве е също толкова важно, колкото и физическото.

Платформата започна дейността си януари 2023 г. и беше финансирана по програма #MSDforMothers. От януари 2024 г. дейностите на платформата се финансират от младежката мрежа YSAFE към Международната Федерация за Семейно Планиране (IPPF) и Американския Университет в България (AUBG). ,,На Клик разстояние“ се управлява от младежката група на Българската Асоциация по Семейно Планиране и Сексуално Здраве (БАСП).

Тук са нашите Общи условия и Политика за поверителност.

3 психолози

250 проведени безплатни консултации

0 лв. струва да се запишеш за консултация

Тук може да видиш повече за нас и проекта

Нашият екип

Координатор на "One Click Away"

Мия Хайдушка

Мия е студент по Психология и Журналистика и масова комуникация в Американския Университет в България. Доброволец е към Българската асоциация по семейно планиране от 2021 година. Смята, че да се грижим за психичното здраве трябва да е приоритет на всеки и трябва да се говори повече на тази тема.

Координатор на "One Click Away"​

Виктория Николова

Виктория е студент по Политически науки и международни отношения и Журналистика и масова комуникация в Американския университет в България. Тя е член на Управителния съвет на Българската асоциация по семейно планиране от 2022 година и е доброволец в нея от 2016 година. Вярва силно във важността на здравното и сексуално образование и в това, че психологичната подкрепа трябва да е услуга, достъпна за всички.

Искаш да ни помогнеш с нашата мисия?

Стани наш доброволец и помагай на млади хора в нужда.

Нашите партньори

Scroll to Top